Contact

Je kan een algemene openbare reactie geven met onderstaand formulier, of een email sturen naar info@geomuziek.nl.

Als er een website is ingevoerd bij het plaatsen van een reactie op deze site, vind je die door op de naam van de bezoeker te klikken.

Als je commentaar over een specifiek muziekstuk wil geven, kan dat ook op de individuele pagina’s van de nummers.

9 antwoorden op “Contact”

 1. Ha Jan,

  (Jaap wees me op je website 😊)

  Over Hora de la Vârtoape (mocht je de info inmiddels nog niet hebben): die opname wordt uitgevoerd door Ansamblul Tinereţului din Bucureşti, o.l.v. Maestro Ionel Budişteanu. Die Budişteanu was een belangrijke dirigent en orkestleider in Boekarest, hij dirigeerde al vanaf net na de 2e WO het beroemde orkest van Barbu Lăutaru. De naam van het orkest van dit nummer is een ‘gelegenheidsnaam’ (het orkest ook meen ik). Daarom is deze muziek ook niet via een mogelijke opname in Roemenië te vinden. Deze opname komt van de LP: Instructie-plaat NEVO programma Roemeense Volksdansen – Dansleiding en programma van Theodor Vasilescu en Marius Korpel, NEVOFOON 12153, kant A, track 10. Uitgegeven in 1969, later op CD gezet door Wim Bosheck: CADANS 15069, track 10.

  De LP was in Nederland opgenomen door NEVOFOON (toen nog met Marius Korpel) toen het gelegenheidsorkest hier was samen met Theodor Vasilescu. Op die LP en CD heet deze opname Hora Muntenească, hoewel de dans die Theodor op deze muziek deed inderdaad Hora de la Vârtoape heette.

  Groet, Radboud

 2. Geweldig verzorgd deze website met bladmuziek en een uitvoering. Bedankt!

  Nu een paar keer stil meegedaan (niveau is voor mij aan de hoge kant), maar het is genieten. Ook van de kennis die jullie delen over de muziek en uitvoering! Vroeger gitaar gespeeld met Ilaiki Musici (Den Haag), voor mij dus oude tijden die herleven, alleen speel ik nu geen gitaar meer, maar accordeon. In 2016 (dacht ik) gaf je workshop muziek op Eerde. Ik was technische staf en had helaas weinig tijd om mee te spelen. Mijn vrouw Titia was wel van de partij. Als ik kan doe ik graag mee, meespelen op de achtergrond tot het wat beter gaat. Voor bladmuziek gebruik ik veel ABC omdat je dan zo makkelijk kunt bewerken en afspelen met begeleiding. Bovendien zijn duizenden melodieën makkelijk te downloaden en direct te bewerken (zie ook mijn site).

  1. Hi Jan,

   I hope you and your family will have a healthy new year ahead of you. Your creativity and productivity in 2022 will be hard to top in 2023! All the best to you and thank you for your wonderful playing and writing.

   Jim Shoemaker from Sacramento

 3. Hallo Jan,

  Wat een prachtig idee deze site en vol met juweeltjes. Ik kreeg de tip van Bert Kuijer. Ooit na Bokkie je mee naar een Lautarii repetitie. Veel plezier, ik kan me dat nog goed herinneren.
  De Hora Lautareasca zoal gespeeld door Zamfir heeft hij vrijwel zeker van Florea Cioaca. Deze staat op Spotify en heet hora lui Buica met als ondertitel Hora Spoitorilor. Misschien leuk om te horen!

  Ik blijf je volgen!

  Groeten
  Willem Raadsveld

 4. The bass player in the group I play with pointed me to your site. I look forward to playing through your transcriptions. I live the Seattle (USA) area. I believe we were the first folks in the US to have Jaap come and teach, back in the early 80s.

  The group I play with – Orkestar RTW – has played at the Lyrids Festival in Vancouver Canada twice when Jaap was teaching in the last couple years. So I feel a certain connection to his work as someone bringing Bulgarian music and dance to other countries.

 5. Ik ben geen muzikant maar wel een danser (nu MBVO) en oud NJNer (ouwe sok). Volgens mij was je op de laatste reünie van DV en speelde je met Jurgen… erg leuk, ik heb de hele tijd gedanst. De volgende reünie is a.s. 9 september in Wijk aan Zee, hoop je daar weer te horen spelen (meer weet ik niet). Ik dans nog steeds bij dansgroep Oro in Haarlem en we hebben dik 100 leden (er is een ledenstop voor de MBVO groep want dat zijn nu 35 personen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.