De bladmuziek… van wie is dat?

Ik stel mijn zelf uitgeschreven muziektranscripties belangeloos beschikbaar. Ik wil niet dat ik, of iemand anders, ooit geld verdient met het publiceren van deze transcripties. Het is niet mijn muziek, alleen het resultaat van mijn werk om de gespeelde noten op papier te zetten. Ik stel het op prijs dat mijn transcripties onveranderd worden doorgegeven en dat mijn naam, in de cyrillische vorm ЯНВ, er bij wordt blijven genoteerd. Op de transcripties komt daarom de CC BY-NC-ND 4.0 licentie het dichtst in de buurt. Deze licentie pas ik daarom toe op de door mij verspreide uitgeschreven muziektranscripties.

De rechten van de muzikale bronnen van de transcriptie liggen bij derden. Mochten de rechthebbenden van deze bronnen bezwaar maken tegen deze transcripties dan moeten zijn contact met mij opnemen en zal ik publicatie ongedaan maken.

Ik verdien niet mijn geld met muziek maken of onderzoek doen naar mooie muziek. Voor geld verdienen heb ik een andere leuke baan. Ik doe dit als hobby, in mijn vrije tijd. Mocht je vinden dat je rechten geschonden worden door mij en daar geld aan willen verdienen, hou dat dan in je achterhoofd.

Het bepalen van de rechten van het muzikale resultaat van mijn transcripties ligt buiten mijn invloedssfeer. Mijn transcripties zelf maken geen muziek. Daar zijn muzikanten voor nodig!

Gelukkig is de meeste muziek die ik hier verspreid gebaseerd op volksmuziek, die in principe zich toch al in het publieke domein bevindt. Echter is de grens niet scherp en zijn bepaalde nummers nou eenmaal in commercieel eigendom. Dat begrijp ik, maar ik ken de grens niet.

Deze tekst is opgesteld in het Nederlands. Voor het gemak gebruik deze site het automatiesche vertaalsysteem van Google, wat niet vlekkeloos werkt. Mocht daarom een misverstand ontstaan, wat ik zou betreuren, geldt de Nederlandstalige versie van de tekst.