Dobrudžanski râčenik Kosta Kolev | Добруджански ръченик Коста Колев 🇧🇬

Onlangs overleed Yves Moreau. Yves was een Canadese dansleider, gespecialiseerd in Bulgaarse volksdans. Veel van de dansen die hij heeft onderwezen zijn zeer populair gebleven onder de internationale volksdansers, zoals Dospatsko horo, Čekurjankino horo, Arnautsko horo, Bičak, Kulsko horo en nog veel meer.

Mijn samenwerking met Yves was helaas bescheiden. Met Galina Durmushliyska, Rein de Graaf en Jeroen Smoorenburg in orkest Kusmet heb ik Yves mogen begeleiden bij een tournee door West-Europa, zo’n vijfentwintig jaar geleden.

Mijn collega-accordeonist en collega-volksdansmuziek-uitschrijver Tom Pixton heeft speciaal, naar aanleiding van het overlijden van Yves, een aantal selecties gemaakt en één van de dansen uit deze selectie is Sej sej bob. Ik kende de melodie al van lang geleden, maar hij raakte mij weer.

Misschien ken je Tom ook van zijn Pinewoods International Collection, een werkelijk voortreffelijk verzorgde bundel met volksdansbladmuziek.

De originele titel van het stuk is dus Dobrudžanski râcenik. Het is een typische verzameling van melodieën uit de Dobrudža, gespeeld door de componist, arrangeur en accordeonist Kosta Kolev.

Er is bladmuziek voor B♭-instrumenten en E♭-instrumenten beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.