Veligdensko oro | Великденско оро 🇲🇰

Het is nu – althans in Nederland – Pasen! En daarom deze paasdans.

De accordeonist die ik op dit moment heel erg waardeer is Milan Zavkov. Hij valt wat mij betreft rechtstreeks thuis qua techniek, snelheid en gemak van spelen bij de Bulgaarse accordeonisten Trajčo Sinapov en Ibro Lolov. Ik heb hem eerst horen spelen op de plaat van King Ferus, waar hij vooral in het nummer Romaniada opvalt met zijn vederlicht supersnel gespeelde solo’s.

Al een paar jaar geniet ik van Zavkov in de opnames van het programma Zajdi, zajdi, waar je ook echt ziet wat je hoort, wat in Bulgarije nog erg lastig lijkt te zijn (denk aan mooie sferen in traditionele kledij met draadloze keyboards in het gras – en je hoort een studioopname). Ook heel fijn is dat in dit programma steeds weer andere gastmuzikanten kunnen optreden. Dat maakt het prettig afwisselend. De gastmuzikant bij deze opname is de kavallist Jordan Mitev.

Mijn kaak viel echt op de grond van deze opname. Wat een super uitvoering en wat een plezier in het spelen hebben deze muzikanten. Ik heb hem uitgewerkt – maar het hoge speel niveau zal ik niet kunnen bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.